fredag 14 mars 2008

Fredagsmysande veganer bör undvika ICA!

Tänk dig att du sitter och avnjuter en påse chips under ditt fredagsmys (detta förfärliga ord som breder ut sig mer och mer. Själv tänker jag kategoriskt vägra att mysa på fredagar). Plötsligt hittar du en död mus i påsen. Detta kanske kan få slut på myset rätt snabbt, inte ens "Så ska det låta" uppväger väl en död mus. Om detta trauma skriver Svd i dag i en artikel för vilken man varnar känsliga läsare. Sådana varningar utfärdas inte för nyheter om dödade barn i Darfur, sprängda terroroffer i Irak etc, men det här är kanske mer näraliggande. Det är dock knappast för den mindre aptitliga bilden på musliket som man varnas, eftersom den finns redan på förstasidan, ovanför varningen. Det är alltså artikelns innehåll som kan förmodas skaka om den lättskakade. (Även i Aftonbladet, dock utan varningstext!)

Vad är det då som är så hemskt?. Familjen sägs ha tagit det inträffade hårt, vilket ju kanske inte är märkligt. Men orsaken: Både flickan och hennes mamma sägs vara veganer! Hade det däremot varit du och jag som gladeligen slafsar i oss både döda kor och kvävda torskar hade det inte varit något problem. Så det enda som behöver göras är att ICA bör märka sina chipspåsar med texten "Ej lämplig för veganer och vegetarianer".

3 kommentarer:

FANCY sa...

Oj oj...skrattar åt din beskrivning av eländet...:)

Anonym sa...

...litar inte på något längre..."
"...familjen har tagit det inträffade hårt..."
"...erbjuder sig ICA att stå för kostnader om familjen behöver uppsöka läkare..."
Rekommenderad behandling:se repris eller på SVT.se programmet "Korrespondenterna" och inslaget om hur barn och ungdomar från krigets Irak får hjälp att lappa ihop sina lemlästade kroppar och vanställda ansikten på ett sjukhus i Amman.
Det är en effektiv behandling som ger proportion åt obehagliheten att hitta en mus i en chipspåse.Vi måste lära oss använda våra reaktioner. Vad finns det annars kvar att reagera med när verkligt hemska saker sker?
Skrivet av olle 2008-03-14 kl 14:19

magister nyman sa...

Ja, det är faktiskt lite förvånande att en seriös tidning som Svd förstorar upp en ickehändelse som denna så mycket. Att Aftonbladet gör det är ju inget att förvånas över.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...