fredag 20 mars 2009

Skrämmande upplevelser i bowlinghall

I går var magistern och bowlade tillsammans med tonårstvillingarna. Det är bra att göra saker tillsammans, och att hålla tvillingarna (och magistern) borta från datorn ett tag. Bowlinghallar är ganska intressanta fenomen, med sin skumma lukt att fotsvettiga bowlingskor där tidigare användare lämnat sina luktspår, med den amerikanska sextiotalsestetiken i bowlingbanorna, de ofta ölmagade övre medelåldringarna i illasittande t-shirts som dag efter dag rullar sina klot och fyller på ölmagarna mellan varven.

När man missar sina käglor, vilket händer rätt ofta, kommer det ner en slags grej (mitt ordförråd på detta område är tyvärr begränsat) och sopar bort dem (ja, den kommer ner även om man slår ner sina käglor, fast då gör den ingen nytta). På denna grej finns det ofta reklam, eftersom även bowlinghallar måste dra in pengar. I den bowlinghall vi besökte igår stod det www.impotenslinjen.com på grejen på vår bana. Nu är det förvisso möjligt att impotensen är utbredd bland de ölmagade, men är det verkligen så lyckat att påminna dem om detta mellan varje slag? Och vi som ännu inte drabbats, är det verkligen så lyckat att få oss att grubbla över vilket öde som kan vänta med tilltagande ålder? Att mellan varje slag bli påmind om att impotensen väntar, eller att bli påmind om de senaste motgångarna i sängkammaren, är ju inte direkt positivt för resultatet. Allt djupare och djupare försjunken i grubblerier gör man bara sämre och sämre ifrån sig.

Nej, helt andra resultat uppnådde jag i en annan bowlinghall. Där var grejen försedd med reklam för Vänsterpartiet (de där som inte vill kallas kommunister längre). Med tilltagande aggessivitet, med bilden av Ohly och hans kamrater framför sig blev man mer och mer taggad och resultaten blev bara bättre och bättre. Fast till sist behövde man en öl för att lugna ner sig så det kanske inte var så bra för ölmagarna...

Låt mig avsluta med lite musik som inte har något med bowlinghallar att göra (förutom att den heter Collide, vilket ju är vad klotet i alla fall borde göra med käglorna, åtminstone om man inte är försjunken i grubblerier). Men Howie Day är en utmärkt sångare. Trevlig fredagskväll!Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...