tisdag 27 januari 2009

Antisemiterna vädrar morgonluft!

Idag var det Förintelsens minnesdag. Samtidigt sprider sig antisemitismen i världen. Under förevändning att man protesterar mot kriget i Gaza tycks allt vara tillåtet. Att bränna israeliska flaggor, att förse dem med hakkors, att kasta stenar, glasflaskor och ägg på dem som har en annan åsikt. Synagogor och judiska kapell utsätts för attentat. Samtidigt sprids SMS där människor uppmanas att bojkotta vissa företag för att de påstås stödja "judarna". I Sydsvenskan finns en bra artikel med ett flertal liknande exempel.

Här är några intressanta bildbevis på hur lite respekt för demokratin många av de palestinska aktivisterna har. Om man vägrar att se en jude i ögonen bara för att han är jude, innan han ens har fått en chans att säga vad han tycker, vilken respekt för andra människor visar man då?Eller som i klippet från Malmö, där stenar, ägg och glasflaskor viner mot fredliga demonstranter medan polisen ser på. Se det på Ted Ekeroths blogg.

Eller läs här om hur en jude blir påhoppad i Malmö. Och vem har hört någon av Hamaskramarna med Gahrton i spetsen någonsin ta strid för de homosexuella i Gaza som tvingas fly till Israel. Tack och lov finns det de som står upp mot dessa krafter i vårt land. Tack till MUF som ordnade en manifestation i Stockholm i fredags där bland annat den kloka Birgitta Ohlsson talade. Och läs ett alldeles lysande inlägg av Philip Wendahl här. Jag kan också rekommendera bloggen Fred i Mellanöstern.

Till sist, tack till SvD:s ledarblogg som uppmärksammat mig på den obehagliga, men blott alltför tänkvärda filmen How to make a Hamas hero. Se den och tänk till!
<

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...