måndag 2 februari 2009

Njut av Danmark på centralen!

Jag skrev ju häromdagen om Danmark, landet som är lite mindre lagom och mycket mindre avlångt. Precis som en av mina läsare, Cilla, påpekar så har ju Danmark tyvärr en del problem med högerextremister (och, måste jag påpeka, även med vänsterextremister). Som en liten kommentar till Dansk Folkeparti och deras åsikter som ju tyvärr fått en del genomslag även hos andra partier kommer här en liten video med låten I Danmark er jeg født med text av H C Andersen. Sjunger gör Isam Bachiri, dansk muslim född i Köpenhamn av marockanska föräldrar. Glöm aldrig att även om invandring och kulturmöten kan leda till konflikter och problem så är det samtidigt möten mellan människor och kulturer som leder till utveckling och nyskapande. Det är människor som är öppna för nya intryck som för mänskligheten framåt.
För den som inte har tillfälle att åka till Danmark, men som ändå vill avnjuta ljuvliga danska smörrebröd kan jag rekommendera Jacobs på Stockholms central. Lokalen är förvisso inte världens mysigaste, men smörrebröden är underbara. Leverpastej, hönsesalat, rostbiff, en ren njutning! Tre smörrebröd håller hungern borta ett bra tag, och vill man kan man också ta sig en lille en. Dessutom finns där riktigt gott danskt öl, dvs inte Tuborg-Carlsbergblasket utan öl från Rise bryggeri.

Så i stället för att äta en osmaklig mäkkdånaldburgare, eller en trist svensk lagommacka i väntan på tåget så uppsök Jacobs, njut av gott öl och äkta danska smörrebröd! Själv har jag för övrigt förgäves försökt hitta danska smörrebröd på Kastrup, så ibland kan ju Sverige ha sina fördelar också.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...