onsdag 29 april 2009

Livet är grymt! Grisfesten är inställd!


Paniken sprider sig! För några år sedan skulle hela jorden drabbas av fågelinfluensan. Nu är det svininfluensan som skall ta kål på oss! En stackars svensk turist beklagar sig i Svenska Dagbladet över att dagisfröknarna på hans resebyrå inte tog hand om honom. Nu var han själv tvungen att ta reda på vad som hände, och själv tvungen att tänka!
Och grisfesten blev nog inställd också!

Naturligtvis borde Fritidsresor ha sänt ut en reseledare, klädd i skyddsdräkt och tredubbla munskydd som skulle ha samlat in alla de vilsna chartersvenskarna och hållit dem inlåsta i deras rum för att sedan transportera dem i en hermetiskt tillsluten container som inte skulle öppnats förrän på Arlanda!

Till saken hör att dessa svenskar flugit till Mexiko, ett land som inte direkt är känt som ett tryggt och säkert hörn av världen. Journalisten Erik de la Reguera, som också är DN:s korrespondent, har på sin mycket intressanta blogg skrivit om denna märkliga hysteri. WHO har konstaterat sju säkra dödsfall av denna influensa. Ytterligare 159 människor har dött under en månad i Mexiko av vad som troligen är svininfluensa. Under en vanlig månad dör i snitt 150 människor i Mexiko av influensa eller lunginflammation, en siffra som dessutom varierar beroende på när influensasäsongen infaller.

Och förra året mördades 5376 personer i Mexiko under de elva första månaderna i knarkrelaterade mord. Brottsligheten är mycket hög, även man bortser från alla interna uppgörelser och aktioner mot polisen. Så risken att drabbas av brott är nog större för den som åker till Mexiko än risken att drabbas av dödlig influensa.

Mer att läsa om influensan: Sydsvenskan
Och i DN finns Erik de la Regueras intressanta artikel om hur man tacklar livet när man bor mitt i det hela.

Till sist som lite tröst lite musik med Mexikotema (fast hon låter som har fått en släng av någonting, så ta på munskydd)


1 kommentar:

Anonym sa...

Läste just frihandelsministerns blogg där hon beskriver hur diskussionerna nu går heta hur man ska benämna influensan. Mexicoinfluensa är ju inte bra för Mexico. Svininfluensa är både missvisande och av religiösa skäl olämpligt...I Sverige hamstras det munskydd för fullt!
Enlig WHO är det inte så många dödsfall som verkligen konstaterats ha relation till svininfluensan. På valborgsmässoafton var det bara 8 bevisade fall.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...