måndag 1 mars 2010

Trakasserade muslimer och judar.

Det sägs att islamofobi och antisemitism vuxit sig starkare på senare år. Även om mina sympatier för islam som religion inte är särskilt starka så respekterar jag givetvis alla människors rätt att utöva sin religion. Jag finner det naturligt att man inte kan gå klädd i heltäckande burka eller niqab på en arbetsplats, och speciellt inte om man jobbar med små barn. Men den som väljer att ha en slöja, eller rättare sagt huvudduk. på sig av egen fri vilja bör självklart få ha det, även på en arbetsplats. Det är dock mer tveksamt med slöjor på små barn, eftersom det är att sexualisera dem. Jag har sett hela klasser med flickor i mellanstadieålder med huvudduk, och det tycker jag ser rätt sorgligt ut.

Det stora misstaget är ju att bunta ihop alla människor från muslimska länder och tro att de har identiska åsikter. Jimmie Åkesson vinner säkert poänger på att generalisera om muslimer, speciellt bland lågutbildade. En del av mina elever har stora sympatier för Sverigedemokraterna, men av någon anledning finns det ofta ett samband mellan antalet ig på betyget och sympatierna för Sd.

Men när en muslimsk familj från Irak utsätts för trakasserier från kristna i ett svenskt bostadsområde borde ju alla demokratiska krafter kunna förenas i ett kraftigt avståndstagande. Fast hoppsan, det fanns ett problem! Eftersom förövarna själva är flyktingar blev saken alltför känslig. Men det här är en väldigt viktig principfråga. Att Sverigedemokraterna vädrar morgonluft när invandrare bråkar med andra invandrare är ju inget skäl för att inte låtsas om problemet. Det är viktigt att markera att vi aldrig kan acceptera att man ägnar sig åt övergrepp mot meningsmotståndare från hemlandet när man kommit till Sverige.

Men nu hotas alltså vänsterns världsbild. Den världsbild där invandrare trakasseras av elaka skånska lantisar. När den här familjen bodde i ett litet skånskt samhälle var det inga problem, men i Hovsjö skriker grannarna "muslimjävlar".

I Skåne härjar dock den tokige Ilmar Reepalu. I hans värld är det okej att säga att israelerna mördat 400 barn, och att piska upp ett hat mot Israel. Ett hat som han sedan när det leder till att judar trakasseras i Malmö försöker slingra sig undan ansvaret för. I Godmorgon Världen i P1 igår gick krönikören Svante Weyler till hårt angrepp mot Reepalu. Kanske använde han lite väl hårda ord, men att Reepalu är en ful fisk står dock helt klart. När Reepalu också försöker förneka det han sagt har Skånska Dagbladet tvingats lägga ut ljudfiler så att alla kan höra att karln ljuger.

Dags att gå till affären och leta israeliska tomater och apelsiner!

Läs mer här, här och här

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...