söndag 27 juli 2014

Bilder från Ukraina 51: Att visa sin förtvivlan över terroristernas illdåd.Det var länge sedan jag visade bilder från Kiev här på bloggen. Kanske tror ni att Majdan bara är ett minne, men så är inte fallet. En hel del tält finns kvar, trafiken på huvudgatan Kresjtjatyk är fortfarande avstängd och ännu syns inget slut på detta. Staden Kiev försöker förhandla med majdanaktivisterna om att de skall dra sig tillbaka mer, och förändringar sker vartefter.
Här lite bilder från senaste veckan på Majdan med omnejd.Det är inte bara tält, utan även mer fasta byggnader som vuxit upp."Stoppa fascismen i Ryssland!"


Fotoutställningar från Majdanhändelser i olika städer.


 Ett kvarter bort finns dessa Sjevtjenkobilder.
 Minnen från striderna.


En affisch för den film om Majdan som nyligen hade premiär. Tyvärr är filmen inte speciellt bra, utan i stället rätt långtråkig och oengagerande.


Mer positiv kultur kommer här, böcker om Majdan säljs från denna bil.


Souvenirstånden är många.


Gatläggarna har snart återställt hela trottoarerna.


Barrikaderna på Kresjtjatyk flyttades nyligen från hörnet av Bohdana Khmelnytskygatan till hörnet av Proriznagatan.
Här målas gatstenar i gammal god Majdananda.


Avsaknaden av biltrafik ger möjlighet till idrottsliga aktiviteter.
På söndagen den 27 juli samlades människor från olika länder som bor i Ukraina för en ny flaggmarsch. Denna gång samlades man nära den holländska ambassaden för att minnas de dödade i katastrofen när de ryskstödda terroristerna sköt ner det malaysiska planet.


Först lästes namnen på alla de dödade i det nedskjutna planet upp.


En säckpipespelare spelade.


Och sångerskan Ruslana, som en gång vann ESC med Wild Dances sjöng nationalsången samt höll ett litet tal.Ruslana har varit mycket engagerad under hela Euromajdan.


Därefter marscherade vi till Europatorget.
Jag bar den estniska flaggan.Att Ruslana också följde med i tåget uppskattades mycket.


Den svenske företagaren och aktivisten Anders Östlund visade tillsammans med sin vän upp sina passande T-shirts.
Allt fler undviker att köpa ryska varor. Här syns klotter nere vid floden med texten: " Köp inte ryskt - sponsra inte ockupanterna." Här är det en ryskägd bokhandel som pekas ut med texten "Bojkotta Ryssland". 
Vreden över de ryska övergreppen, och Putins stöd till de kriminella terroristerna i öst är stor. Men humorn lever också, som på denna bild som jag köpte som kylskåpsmagnet i dag. Texten lyder: "Död åt separatisterna!"
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...